Nalatenschappen

Wat is Executele?

Executele houdt in het afwikkelen van een nalatenschap.

Stichting Veritas Vertegenwoordiging heeft van oudsher executele uitgevoerd voor cliënten onder bewind of curatele. Inmiddels is deze dienst voor iedereen toegankelijk gemaakt.

Door de inschakeling van onze professionele Register Executeurs worden de juridische, administratieve, financiële en fiscale zaken die hierbij komen kijken voor u geregeld.

Voor wie is Executele geschikt?

1. Vooraf uw nalatenschap en wensen laten vastleggen

Het is niet altijd even eenvoudig om vooraf te bedenken en te bespreken, wat er geregeld moet worden wanneer u komt te overlijden. Echter is het goed om hier vroegtijdig bij stil te staan, zodat alles voor uzelf en voor uw nabestaanden goed geregeld is, op de manier zoals u wenst. Door een executeur aan te wijzen, bent u er zeker van dat alles rondom uw nalatenschap zorgvuldig en professioneel wordt afgehandeld. Stichting Veritas Vertegenwoordiging kan u helpen, om bij voorbaat uw uitvaart wensen vast te leggen. Hierdoor voorkomt u dat uw wensen, niet worden nageleefd bij uw uitvaart. De familie wordt ontlast omdat de moeilijke keuzes al bij voorbaat gemaakt zijn.

2. Wat kan Stichting Veritas Vertegenwoordiging doen bij het overlijden van uw dierbare

Het overlijden van een familielid of dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. In deze moeilijke tijd wilt u meestal niet stil staan bij de praktische zaken, die u moet regelen rondom het overlijden van uw dierbare. De executeur ontzorgt u door deze zorgen uit handen te nemen. Wij betrekken familieleden zoveel mogelijk bij het proces en houden u tussentijds op de hoogte over de stand van zaken. De executeur zal de afwikkeling van een nalatenschap van begint tot eind verzorgen.

Wat kan u verwachten van onze Register Executeur?

  • Wij regelen in samenspraak met eventuele nabestaanden de uitvaart;
  • Wij coördineren eventuele ontruiming van kamer of woning;
  • Wij regelen de verdere afwikkeling zoals onder andere;
  • Inventariseren van alle bezittingen en schulden op het moment van overlijden.
  • Informeren van instanties en verzekeringen.
  • Aangiftes van erfrecht en inkomstenbelasting.
  • Afgifte van legaten.
  • Innen van vorderingen.
  • Opstellen Rekening en Verantwoording.

Voor al uw vragen of voor een vrijblijvend gesprek over het regelen van een nalatenschap kunt u contact opnemen met onze Register Executeurs Patricia Speelmans of Jarmil Florentinus.

Wij zijn telefonisch bereikbaar tijdens kantooruren op: 010-211 02 33. U kunt uw vragen ook per e-mail stellen: nalatenschappen@stichtingveritas.nl . Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact opnemen.

"Zoveel mogelijk zelf je eigen gezondheid en welzijn organiseren"

Top bewindvoerder

5/5
Mijn ervaring met Stichting Veritas is goed, deskundig, vriendelijk en vakbekwaam.

Vriendelijk personeel

5/5
Ik ben tevreden erover en het personeel is vriendelijk en ze doen goed hun werk.
Aanmelden

Neem nu contact op

Samen gaan we kijken welke ondersteuning het beste bij jou past.