Volmacht

Wat is een volmacht?

Met een volmacht kunt u Stichting Veritas Vertegenwoordiging aanwijzen als gevolmachtigde, om u te vertegenwoordigen als u (tijdelijk) niet meer in staat bent om uw financiële belangen te behartigen. Bij een volmacht zal Stichting Veritas Vertegenwoordiging al uw taken rondom uw administratie uit handen nemen. Met een volmacht geeft u een ander de bevoegdheid om namens u te handelen. U houdt bij een volmacht zeggenschap en bepaalt zelf wie uw financiële belangen behartigt en dat uw wensen worden nageleefd.

Voor wie is een volmacht geschikt?

1. Vooraf uw nalatenschap en wensen laten vastleggen

Een volmacht is uitermate geschikt als u een diagnose heeft gekregen en weet dat u lichamelijke en/of geestelijke toestand in de toekomst zal verslechteren. U kunt Stichting Veritas Vertegenwoordiging bij voorbaat benoemen zodat wij u direct kunnen ondersteunen, als u zelf niet meer in staat bent om uw financiën te beheren. Hierdoor kunnen we onder andere financieel misbruik voorkomen als u zich door uw lichamelijke en/of geestelijke achteruitgang in een kwetsbare positie bevindt. Het voordeel van een volmacht is, dat u zelf kunt bepalen wie u benoemd als gevolmachtigde.

2. Een volmacht voor of tijdens de aanvraag van een beschermingsmaatregel

Wanneer de aanvraag voor een maatregel zoals beschermingsbewind, mentorschap of curatele nog loopt maar er nog geen handelingen kunnen worden verricht, kan volmacht een oplossing bieden. Met een volmacht kan Stichting Veritas Vertegenwoordiging uw financiële zaken bij voorbaat beheren, om betaalachterstanden en schulden te voorkomen. Stichting Veritas Vertegenwoordiging kan in deze situatie alvast zorg dragen voor uw poststukken en overige financiën.

Wat kunt u van Stichting Veritas Vertegenwoordiging verwachten?

Wij helpen u met de aanvraag voor een Volmacht. De werkzaamheden van een volmacht en bewindvoering komen overeen. Een volmacht is op basis van een contract bij Stichting Veritas Vertegenwoordiging. Bewindvoering vraagt u aan via een beschikking van de kantonrechter.

Indien u vragen heeft of meer informatie wenst, dan kunt u ons per mail bereiken via: intake@stichtingveritas.nl of telefonisch via: 010 – 211 02 33

"Zoveel mogelijk zelf je eigen gezondheid en welzijn organiseren"

Top bewindvoerder

5/5
Mijn ervaring met Stichting Veritas is goed, deskundig, vriendelijk en vakbekwaam.

Vriendelijk personeel

5/5
Ik ben tevreden erover en het personeel is vriendelijk en ze doen goed hun werk.
Aanmelden

Neem nu contact op

Samen gaan we kijken welke ondersteuning het beste bij jou past.