Stichting Veritas Vertegenwoordiging

Curatele

-

Wat is Curatele?

Een curator coördineert beslissingen over de financiën, verzorging, verpleging, behandeling en begeleiding van de cliënt. Stichting Veritas Vertegenwoordiging kan worden benoemd als curator, om de persoonlijke- en financiële belangen van een cliënt te behartigen. Een curator is praktisch gezien zowel een mentor als een bewindvoerder.

Voor wie is Curatele geschikt?

Curatele is geschikt voor personen, die zowel hun persoonlijke als financiële belangen niet meer zelf kunnen behartigen. Met behulp van curatele worden alle zorgen van de cliënt, rondom beslissingen en verantwoordelijkheden volledig uit handen genomen.

De curator is de wettelijke vertegenwoordiger van de cliënt. Door curatele kunnen we de cliënt tegen zichzelf en tegen de buitenwereld beschermen.

Stichting Veritas Vertegenwoordiging betrekt de cliënt zoveel als mogelijk bij de beslissingen die gemaakt moeten worden, zodat de beslissingen aansluiten bij de levensovertuiging van de cliënt. Daarnaast zal de curator de cliënt stimuleren om zoveel mogelijk zelfstandig te blijven doen.

Wat kunt u van Stichting Veritas Vertegenwoordiging verwachten?

  • Wij beheren de financiën van de cliënt.
  • Wij coördineren beslissingen over de verzorging, verpleging, behandeling en begeleiding van de cliënt.
  • Wij laten de cliënt zoveel als mogelijk meedenken over de beslissingen die gemaakt moeten worden.
  • Wij leggen ieder jaar een verantwoording af aan de kantonrechter.
  • Wij vertegenwoordigen de cliënt en coördineren beslissingen over de verzorging, verpleging, behandeling en begeleiding, altijd in nauw overleg met de deskundigen die betrokken zijn bij de cliënt.

Natraject Curatele

Indien curatele niet meer noodzakelijk is kunt u de kantonrechter verzoeken om opheffing van de curatele.

Indien u dan nog wel ondersteuning of coaching nodig heeft kunt u overgaan naar bewindvoering en/of mentorschap of budgetbeheer.

Indien u komt te overlijden stopt curatele van rechtswege. Indien u uw nabestaanden wilt ontzorgen, of indien u zeker wilt zijn dat uw wensen worden nageleefd kan onze Register Executeur uw testament, begrafenis, crematie en erfenis regelen. Bekijk hier meer informatie over de afwikkeling van uw nalatenschap en/of uitvaart.  

Indien u vragen heeft of meer informatie wenst, dan kunt u ons per mail bereiken via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch via: 010 - 211 02 33

-